Fläderblomssaft

Serverar: 2 portioner

Tid: 5 dagar 35 minuter

Sommarkänsla året om...

Ingredienser

  • 30 nyplockade blomklasar
  • 2 citroner
  • 50 g vinsyra
  • ca 2 kg socker
  • 2 l vatten
  • Instruktioner

    1. Skaka blomklasarna så att damm och ev. insekter ramlar bort. Skölj klasarna.
    2. Tvätta citronerna noga. Skiva dem tunt.
    3. Varva blommor, citron, vinsyra och socker.
    4. Koka upp vattnet och häll det över blommorna. Låt det stå 4-5 dygn.
    5. Sila bort citron och blommor. Häll upp saften på väl rengjorda flaskor. Tillslut dem och förvara saften kallt.
    6. Servera saften med sodavatten eller vanligt vatten och is.
    7. Kan också blandas med vodka och krossad is till en god sommardrink.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Dagens ört - fläder
    Fläder är en buske som kan bli upp till 10 m hög. Strax efter midsomma...

    Sommarbål till festen
    Vad är en sommarfest utan det fruktiga, färggranna, somriga bålet? Har...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben