Fläderblomssaft

Ingredienser

  • 50 stora klasar väl utslagna fläderblommor
  • 2 liter vatten
  • 2 kilo strösocker
  • 30 g citronsyra
  • 3 citroner
  • natriumbensoat
  • Instruktioner

    Skölj blommorna väl och skär bort stjälkarna. Koka vatten och socker ca 10min. Rör ner citronsyran, tvätta citronerna och skiva dem. Varva citroner och blommor i en skål och häll över den varma lagen. Täck över och låt stå i kylskåp 3-5 dygn. Sila och var noga med att inte minsta lilla blomblad mins med, då riskerar du att saften jäser. Var också noggrann med rengöring av flaskorna. Tillsätt natriumbensoat enligt anvisningen på förpckningen

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Dagens ört - fläder
    Fläder är en buske som kan bli upp till 10 m hög. Strax efter midsomma...

    Sommarbål till festen
    Vad är en sommarfest utan det fruktiga, färggranna, somriga bålet? Har...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben