Fläderblomssaft

Tid: 5 dagar

En ljuvlig saft att dricka som den är eller att blanda med vitt vin till en läskande sommardrink. Det blir 2 1/2 liter saft av den här satsen.

Ingredienser

  • 20 klasar väl utslagna fläderblommor
  • 1 1/2 liter strösocker (1,7 kilo)
  • 2 citroner
  • 50 g citronsyra
  • Instruktioner

    1. Lägg de försiktigt sköljda blomklasarna i en kruka.
    2. Koka upp vatten och socker och rör tills sockret löst sig.
    3. Lös upp citronsyran i lite av den heta lagen och häll tillbaka i kastrullen. Riv av citronskalet och pressa saften ur citronerna.
    4. Häll den heta lagen över blommorn, sätt till skal och citronsaft.
    5. Ställ krukan svalt i fem dygn innan saften silas och tappas upp på väl rengjorda flaskor.
    6. Saften kan frysas.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    johanna-73 10 juli 2009

    Hur mycket vatten är det som jag ska koka tycker du?

    Tissla 27 juni 2013

    Hur mycket vatten??

    Relaterade Artiklar

    Dagens ört - fläder
    Fläder är en buske som kan bli upp till 10 m hög. Strax efter midsomma...

    Sommarbål till festen
    Vad är en sommarfest utan det fruktiga, färggranna, somriga bålet? Har...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben