Flädermarinerade pilgrimsmusslor med örtolja
Serverar:
4 portioner
Flädersaften skapar en spännande smakbrytning.
Ingredienser
8 pilgrimsmusslor
2 msk ospädd flädersaft
1 msk olivolja
Salt
Peppar
Örtolja
2 dl plockade blandade örter, t ex persilja, timjan dragon
1 dl god olivolja
1 krm råsocker
½ tsk god balsamvinäger
Instruktioner
Börja med örtoljan. Mixa samtliga ingredienser. Ställ kallt.
Rör ihop marinaden till musslorna. Krydda med salt och peppar.
Låt musslorna ligga i marinaden, kylskåpskallt, ett par timmar.
Grilla musslorna på en mycket het grill, ca 2 minuter per sida. Servera med örtolja.
Liknande recept
Pilgrimsmusslor i vitvinsås
2.7
1
Pilgrimsmusslor på sparrisbädd
4.7
4
2
Pilgrimsmusslor med tomatfräs
20 min
4
Pilgrimsmusslor Asian Style
2.7
4
Pilgrimsmusslor och blomkålspuré
35 min
4
Pilgrimsmusslor med saffransås
Jordärtskockssoppa med pilgrimsmussla, sidfläsk och färsk timjan
5
1 h
4
1
Trattkantarell-risotto med stekta pilgrimsmusslor
2
Halstrad marulk med pilgrimsmusslor
5
30 min
3
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!