Flädermarinerade pilgrimsmusslor med örtolja

Serverar: 4 portioner

Flädersaften skapar en spännande smakbrytning.

Ingredienser

  • 8 pilgrimsmusslor
  • 2 msk ospädd flädersaft
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Örtolja
  • 2 dl plockade blandade örter, t ex persilja, timjan dragon
  • 1 dl god olivolja
  • 1 krm råsocker
  • ½ tsk god balsamvinäger
  • Instruktioner

    1. Börja med örtoljan. Mixa samtliga ingredienser. Ställ kallt.
    2. Rör ihop marinaden till musslorna. Krydda med salt och peppar.
    3. Låt musslorna ligga i marinaden, kylskåpskallt, ett par timmar.
    4. Grilla musslorna på en mycket het grill, ca 2 minuter per sida. Servera med örtolja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben