Fläsk- och grönsakswok

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

En god wokrätt med fläskfilé som ger 208 kcal/port utan tillbehör

Ingredienser

  • 400 g fläskfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk maizenaredning
  • 3 msk torr sherry eller äppeljuice
  • 1 knippa salladslök
  • 100 g sockerärter
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk vegetabilisk olja som tål hög värme
  • Instruktioner

    Ansa fläskfilén, skär den i tunna skivor och lägg i dem i en skål. Skala och hacka vitlöken fint och tillsätt till köttet. Strö över maizena och häll i sherryn/juicen. Blanda väl tills köttet är helt täckt. Låt stå och marinera medan du gör i ordning grönsakerna. Ansa och skär under tiden salladslök och sockerärter i bitar på diagonalen. Blanda socker och soja. Hetta upp hälften av oljan i en wok på hög värme. Tillsätt sockerärterna och woka 1-2 min. Tillsätt salladslöken och woka ytterligare 1 min. Ta grönsakerna ur woken och lägg åt sidan. Hetta upp resten av oljan i woken tills den är mycket het. Tillsätt fläskfilén och marinaden. Woka på hög värme 3-4 min eller tills köttet är brynt. Rör ner sojablandningen och woka ytterligare 1 min. Lägg tillbaka grönsakerna och woka 2 min. Servera genast. Jag tycker att det är godast med nudlar till, men ris går också bra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben