Fläskfärsbiffar från grillen

Serverar: 4 portioner

Med hjälp av en matberedare kan du lätt göra din egen köttfärs. Krydda färsen med salt, persilja och paprikapulver och tillaga det hela på grillen. Det blir saftiga biffar med härlig grillsmak.

Ingredienser

  • 500 g bofläsk i bit utan ben (eller 500 g fläskfärs)
  • 2 ägg
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 gul lök
  • 3-4 kvistar persilja
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk paprikapulver
  • 1 msk olja
  • Instruktioner

    1. Skär bogfläsket i bitar och lägg i en matberedare med kniven i. Hacka köttet till mindre bitar. Tillsätt ägg och potatismjöl. (Eller kör med färdig fläskfärs).
    2. Skala löken, dela den i 3-4 bitar och lägg den i matberedaren. Tillsätt persilja, salt och paprikapulver och kör allt till en smidig färs, men inte längre än att den håller ihop. Det blir godare biffar om köttet är grovhackat.
    3. Forma färsen till 8 biffar, runda eller avlånga, och pensla dem med olja. Grilla biffarna över glöd tills de får färg på båda sidor och är genomstekta. Beräkna ca 10-15 minuters grilltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben