Fläskfilé a la Salgliden

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Snabbt och enkelt

Ingredienser

  • 1 purjolök
  • 1 fläskfilé
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 gräddädelost
  • 2 tsk kalvfond
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk persilja
  • Instruktioner

    1. Skiva fläskfilén i cm-tjocka skivor. Bryn dem i stekpanna, men inte för länge. Ta upp dem och lägg på en tallrik.
    2. Fräs purjon finhackad. Strö över osten finfördelad. Häll på grädden och lite fond. Koka upp. Lägg i filéskivorna. Koka på svag värme under lock i tio minuter eller tills köttet är genomkokt.
    3. Strö över lite persilja och servera direkt ur pannan. (Gärna en traktörpanna) Serveras med t.ex. skivad ugnspotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben