Fläskfilé Afrikana

Serverar: 4 portioner

God och lättfixad fläskfilé.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé i 2 cm skivor
  • 2 msk margarin, flytande
  • 4 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk curry
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2½ dl mellangrädde
  • 1 banan, mosad
  • 1 citron, pressad
  • 1 bananskivor, från frukt
  • 1 dl jordnötter
  • Tillbehör
  • Sallad
  • 4 couscous, eller bulgur, i portioner
  • 1 röd paprika
  • ½ dl persilja, hackad
  • Instruktioner

    1. Fräs filéskivorna i omgångar i hälften av fettet i en stor stekpanna. Salta, peppra och ta upp på fat.
    2. Fräs curryn i resten av fettet. Tillsätt vitlök, grädde och mosad banan och sjuda ett par minuter. Lägg i köttet och låt det bli genomvarmt, koka inte för länge.
    3. Smaka eventuellt av med lite salt och pressad citron. Lägg på bananskivor och nötter.
    4. Servera med couscous eller bulgur, blandad med paprika och persilja samt sallad som tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    EowynUndomiel 25 oktober 2008

    Det här måste man ju bara prova!

    sissik 20 februari 2010

    Tack MrsC för en mycket god middag, det passade så bra en dag som idag, där sverige har stannat till lite grann pga. mycket snö och blåst... då man bara vill sitta inne och må gott. Därför passar så att laga till en mycket utsökt måltid som denna, det var bara så gott!!!! Skall göra den rätt flera gånger Mvh Från en mycket nöjd "mage".

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben