Fläskfilé arabica

En lättlagad rätt med spännande smak av kaffe och bräserade endiver som tillbehör. Rätten kommer från restaurang Trois Marches i Versailles. Till den här rätten passar Cafe culture ett rödvin med smak av kaffe.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • Salt
  • Peppar
  • 2½ dl köttbuljong
  • 0.75 tsk färskriven ingefära
  • 1 krm malen koriander
  • Ca ½ dl espressokaffe, färdigbryggt
  • 60 g smör
  • 6 endiver
  • Instruktioner

    1. Dela endiverna på längden och bräsera dem på svag värme i ca 30 minuter. Skär fläskfilén i fyra 2 cm tjocka bitar. Smörstek dessa ca 4 minuter på varje sida, salta och peppra.
    2. Blanda ner kryddor och kaffe i buljongen . Ta lite kaffe i taget och smaka av tills du är nöjd med kaffesmaken. Koka ihop så att det blir en simmig sås. Vispa ner smöret. Servera filén med sås och endiver och ev klyftpotatis eller pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben