Fläskfilé & bananer i currygrädde

Serverar: 4 portioner

Snabbt och gott, perfekt en fredagskväll framför brasan.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé
  • 2 msk smör
  • salt
  • vitpeppar
  • 3 små bananer
  • 1 tsk curry
  • 2 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Skär fläskfilén i 2-3 cm stora skivor. Bryn i smör ett par minuter på varje sida tills de är gyllenbruna. Salta och peppra. Lägg filén i en ugnsfast form. Häll 1 dl vatten i stekpannan och koka ihop till en sky. Häll över köttet. Skiva bananerna och stek dom i lite smör. Lägg dessa över fläskfilén. Koka upp grädden tillsammans med curry och häll över fläskfilén och de smörstekta bananerna. Grädda i 225 grader ca 10 -15 min.
    2. Servera med nykokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben