Fläskfilé bolognese

Mmm

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • ½ dl olivolja
  • 2 morötter, i små tärningar
  • 1 hackad gul lök
  • 0.25 blekselleri, i små tärningar
  • 2 vitlöksklyftor, fint hackade
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl rödvin
  • 4 msk kalvfond
  • 1 tetra krossade tomater
  • Salvia
  • Timjan
  • Instruktioner

    1. Dela fläskfilén i 8 medaljonger à 75 g.
    2. Bryn fläskfilén i en stekpannan med olivoljan.
    3. Lyft upp medaljongerna och lägg i alla hackade grönsaker och låt dem fräsa med tomatpurén utan att det tar färg.
    4. Slå på vinet och kalvfonden och låt det sjuda in i grönsakerna.
    5. Slå i den krossade tomaten och lägg i de brynta medaljongerna samt salvia och timjan.
    6. Låt sjuda i ca 5 min.
    7. Smaka av med salt och svartpeppar.
    8. Serveras med pasta eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben