Fläskfilé bolognese
Mmm
Ingredienser
600 g fläskfilé
½ dl olivolja
2 morötter, i små tärningar
1 hackad gul lök
0.25 blekselleri, i små tärningar
2 vitlöksklyftor, fint hackade
2 msk tomatpuré
3 dl rödvin
4 msk kalvfond
1 tetra krossade tomater
Salvia
Timjan
Instruktioner
Dela fläskfilén i 8 medaljonger à 75 g.
Bryn fläskfilén i en stekpannan med olivoljan.
Lyft upp medaljongerna och lägg i alla hackade grönsaker och låt dem fräsa med tomatpurén utan att det tar färg.
Slå på vinet och kalvfonden och låt det sjuda in i grönsakerna.
Slå i den krossade tomaten och lägg i de brynta medaljongerna samt salvia och timjan.
Låt sjuda i ca 5 min.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Serveras med pasta eller ris.
Liknande recept
Fläskfilé i chutneysås
4
25 min
4
3
Fläskfilé under roqueforttäcke
4.9
30 min
4
4
Fläskfilé med franska smaker
4.6
4-5
2
Fläskfilé med ox- och rödvinsfond
4
4
1
Thailändsk fläskfilé
4
4
1
Wokade nudlar med fläskfilé
4.7
30 min
4
15
Ostgratinerad fläskfilé
4.7
35 min
4
53
Örtfylld fläskfilé
5
45 min
4
Fläskfilé med ädelostsås och vindruvor.
4.2
4
7
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!