Fläskfilé Dijon

Serverar: 4 portioner

Detta är mycket gott! Servera gärna med ugnsbakade potatisklyftor, brynta champinjoner och sallad. Prova gärna några av mina andra recept.Kika in på http://hem.passagen.se/inger1/ Hoppas att du finner något annat gott där!

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 2 klyftor vitlök
  • 1-2 msk smör
  • salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk Dijonsenap
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 dl vitt eller rött vin
  • 3 msk salt eller hackad ättiksgurka
  • Instruktioner

    * Putsa och skär filén i 2 cm tjocka skivor. Platta ut den lätt med handen.* Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp matfettet i en stekpanna. Bryn köttbitarna gyllenbruna i smöret tillsammans med löken och vitlöken. Salta och peppra. Tag upp köttet.* Häll senapen och créme fraichen i pannan. Späd med vinet och låt koka upp.* Lägg i köttet och låt det småputtra ettpar minuter. Tillsätt den hackade gurkan och rör om. * Servera med ugnsbakade potatisklyftor, brynta champinjoner samt sallad.Tid: ca 45 min.Dryck: ex rött vin, Syrah 6528

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben