Fläskfilé Flamenco

Serverar: 4 portioner

Detta är en helt underbar rätt med sting i. Alla som ätit den har gett kanonbetyg på den.

Ingredienser

  • ca 600 g fläskfilé
  • 2 gula lökar
  • 1 gul paprika
  • 1 apelsin (skal och saft )
  • 2 msk olja till stekning
  • 1 tsk socker
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 2 msk chilisås
  • 1 tsk curry
  • 2 msk soja
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl vitt vin ( går bra med matlagningsvin )
  • Instruktioner

    1. Putsa och skär filén i ½ cm tjocka skivor. Strimla löken och paprikan. Riv av skalet och pressa saften ur apelsinen.
    2. Bryn löken lätt i oljan och tillsätt paprikan, apelsinen och sockret. Låt bryna tillsammans några minuter. Skeda i sambal oelek, chilisås, curry, soja,creme fraiche och vin. Koka upp såsen. Låt den småputtra på svag värme.
    3. Bryn under tiden filén i en stekpanna. Salta och peppra den lätt och bryn den snabbt på båda sidorna. Häll över såsen. Späd ev med mer vin och smaka av.
    4. Servera med ris och gärna en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Barnarp 23 februari 2009

    Detta var verkligen gott. Apelsinen gör att det blir en speciell smak. Framförallt var det lätt att göra. Kommer att göra denna rätt igen.

    MosterNettan 24 augusti 2009

    Hej, detta är en av mina absoluta favoritsäser. Jag gör alltid den när jag serverar tacos, är inte så förtjust i färdig tacosås på burk, och då passar den här tycker jag. Gjorde det i lördags faktiskt och hade resterna i matlådan idag. //Nettan

    annamyost 21 november 2010

    Gott och lite lyxigt. Kommer serveras fler gånger hos oss =)

    MosterNettan 9 februari 2013

    Jag använder två paprikor i såsen, både gul/orange och röd.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben