Fläskfilé från Karibien

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ta dina smaklökar på en resa till det soliga Karibien med hjälp av denna kryddiga fläskfilé.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, ca 500 g
  • 1 msk olja
  • 1-2 gula lökar
  • 2 msk medelstark curry
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 4 dl kokosmjölk
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 4 dl vitt ris
  • 2 msk hackad gräslök
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lökarna. Hetta upp oljan i stekpannan. Fräs lök och curry i ca 5 min tills löken blivit mjuk.
    2. Skär filén i 1 cm tjocka skivor och låt den bli genomstekt i pannan ca 10 minuter. Tillsätt buljong, kokosmjölk, salt och peppar. Låt koka upp. Sätt ner värmen och låt såsen sjuda tills den tjocknar, ca 20 minuter. Koka riset under tiden. Häll upp det nykokta riset på ett serveringsfat och lägg köttgrytan ovanpå.
    3. Strö över gräslök och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben