Fläskfilé gratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Barnens favorit

Ingredienser

  • 1 fläskfilé
  • 200 g kantareller / färska champinjoner
  • SÅS
  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 - 4 dl grädde
  • 5 dl riven ost
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. * Skiva & krydda fläskfilén med svartpeppar & salt. Bryn det. Skär & stek svampen.
    2. *Ha i smör i en kastrull sen vetemjöl. Rör & häll i grädden. Lägg i osten & krydda med salt & peppar efter smak.
    3. *Lägg köttet i en ugnsäker form. Lägg över svampen. Häll över såsen & strö över lite ost.
    4. *Ugn 200 grader i ca 20 min.
    5. *Servera med kokt potatis & sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    EvisW 19 mars 2010

    Gott och enkelt att göra. Jag hade i ungefär 3 dl ost. Spagetti passade bra till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben