Fläskfilé Gulasch

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

En egen komponerad hit bland vänner och bekanta. Visste inte vad jag skulle bjuda på när vi skulle bli så många en dag. Så detta är vad det blev.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 2 gula lökar
  • 2 burkar hela champinjoner
  • 4 vitlöksklyftor
  • 5 dl vatten
  • 1 purjolök
  • 5 msk Bongs vilt- och kantarellfond
  • 2 röda paprikor
  • 3 dl grädde
  • 3-5 msk maizena redning för bruna såser
  • Paprikapulver
  • Cayennepeppar
  • Grillkrydda
  • Instruktioner

    1. Putsa filéerna och skär dem i centimetertjocka skivor.
    2. Stek dem på medelstark värme så att de får färg i en stekpanna. Krydda filéerna med grillkrydda. Lägg över dem allteftersom i en gryta. Häll på vatten så att det knappt täcker och tillsätt fonden. Låt detta koka 20 minuter.
    3. Under tiden skala och pressa vitlöken, skär paprikan i strimlor samt skär löken också i ringar. Efter 20 minuter tillsätter du champinjoner med spaden från burken samt löken och låt koka ytterligare 10 minuter.
    4. Blanda sedan i vitlöken och paprikan samt purjolöken, rör runt och låt koka 5 minuter. Späd därefter med grädde och tillsätt maizenaredning tills det blir en krämig och god konsistens på grytan.
    5. Smaka av och krydda efter eget tycke. Vi älskar stark mat så det blir mycket kryddor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben