Fläskfilé i ädelostsås

Serverar: 4 portioner

Fläskfilé är toppen! Godare rätt är svår att finna ;) Maken bjöd detta på herrmiddagen och det blev succé.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Smör/margarin att steka i
  • 200 g färska champinjoner
  • 2 paket bacon eller bacontärningar
  • 1 purjolök
  • 5 dl grädde
  • 100 g ädelost, ev lite mer
  • Salt
  • Peppar
  • Paprikapulver
  • Instruktioner

    Fläskfilén skärs i bitar, kryddas och bryns i fettet. Lägg filén i en gryta. Fräs upp bacon, purjolök och svamp, lägg över filén. Strö över smulad ädelost och häll på grädden. Låt allt koka i 10-15 min. Smaksätt ev. med mer salt, peppar, paprikapulver och ädelost. Servera med pasta eller ris samt en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (7)

    eva_jonte 16 augusti 2009

    mmmm såå gott är detta recept!!

    islgu 26 maj 2010

    En rätt som går snabbt att tillaga och som är riktigt god! Kanon...

    ingelalarsson 25 september 2010

    Gott! Kompletterade lite med Creme fraiche, lite vitlöksost contadue + en skvätt Sweet Chili, Blev riktigt gott!:)))

    catarina68 11 november 2010

    Fantastiskt gott, en ny favorit!

    Heisjo 2 januari 2011

    Jättegott:-) Vi friade 11 årig förlovningsdag så jag lyxade till det för ovanlighetens skull med vispgrädde. Vi blev proppmätta, men det var supergott!!

    EKC6150 10 februari 2012

    Det här receptet har jag under kategorin fredagsgott i min kokbok. Passade perfekt eftersom jag lagade det här en fredag och det blev jättegott. Tack för så mycket för receptet.Mvh Jocke

    kekke46 12 februari 2012

    Toppenrätt som kommer att hamna bland mina favoriter. Fempoängare. Tack för receptet :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben