Fläskfilé i dragonsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Superenkelt och mycket gott!

Ingredienser

  • 500 - 600 g Fläskfilé
  • 5 dl Creme fraiche
  • 1 Buljongtärning
  • 1 påse gratängost
  • 2 - 3 msk dragon
  • 1/2 dl vatten
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Stek fläskfilén i cm tjocka skivor och krydda med salt och peppar. Lägg i ugnsfast form. Häll creme fraichen i en kastrull, när den börjar småkoka ta i osten, buljongtärning och vatten. Om du använder lätt creme fraiche behövs inget vatten. Krydda med dragon. När osten smält och såsen känns "trådig" är det bara att slå såsen över köttet. Sätt in i ugnen ca 10 min på 225°c. Ät med klyftpotatis, pressad potatis eller pasta tillsammans med en fräsch sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben