Ingefära och mango chutney sätter sting på den härliga mangosåsen. Laga gärna grytan en dag i förväg, värm och garnera med färsk mango och gräslök vid serveringen.
Serveras tillsammans med färgrik gratäng och en sallad, och brytbröd. Jättegott!
(ris är också gott till)
Ingredienser
Ca 700 g fläskfilé
Smör till stekning
Salt
Svartpeppar
Mangosås
2 ½ dl köttbuljong på tärning
1 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
½ dl mango chutney
½ msk färskriven ingefära
½ dl sky
1 tsk kinesisk soja
Garnering
2 msk gräslök
1 tärnad mango
Instruktioner
- Mangosås:
Blanda buljong, grädde, vetemjöl, mango chutney och ingefära i en traktörpanna eller låg vid gryta. Koka upp. Tillsätt soja till fin färg
- Skär fileérna i 1 ½ cm breda skivor. Bryn dem på båda sidor, salta och peppra och lägg över i traktörpannan. Häll i skyn. Koka i 5 minuter.
- Garnering:
Stö över gräslöken och mangon strax före serveringen.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Tack för ett bra recept. Det var snabbt och smidigt att göra. Perfekt en vardag när fläskfilen är billig. Fjortonåringen följde receptet till punkt och prickar en studiedag och det hade kanske varit bättre om han smakat av. Men jag ska testa med din gratäng till en helg och med din gratäng.