Fläskfilé i martinisås

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En rätt som är lätt att göra och som många av mina vänner har tyckt om.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 2 x 2½ dl creme fraiche
  • 1 dl grädde
  • 1 - 2 dl Martini Bianco
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • ½ burk gröna oliver
  • salt
  • peppar
  • paprikapulver (kan uteslutas)
  • soya
  • Instruktioner

    Putsa filén. Skär den i skivor. Stek dem i smör. Salta, peppra och strö på paprikapulver. Ta upp köttet och lägg i en ugnsfast form. Täck med folie och sätt in i ugnen. Alt koka köttet lite på spisen. Vispa ur pannan med 1dl vatten. Häll i grädde, Martini och creme fraiche. Smula i buljongtärningrna. Låt allt koka upp och sedan sjuda en stund. Vill man ha lite tjockare sås, red med arrowrot utrört i lite vatten. Skiva oliverna. Lägg filén i såsen och strö över de skivade oliverna. Servera med pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben