Fläskfilé i rödvinssås

Serverar: 6-7 portioner

Tid: 45 minuter

Suverän vid högtidliga tillfällen. Kan med fördel lagas dagen innan.

Ingredienser

  • 3 stora fläskfileér skivas, c:a 2,5 – 3 cm
  • Champinjoner
  • Charlottenlök
  • Sås
  • 3-4 dl rödvin
  • 4-5 dl vispgrädde
  • 2,0dl mellangrädde
  • Späd med mjölk
  • Vitpeppar + steksky
  • 2 köttbuljongtärningar
  • C:a 3 msk Maizena - mjöl
  • Svart vinbärsgelé
  • Lie chilisås, efter egen smak
  • Instruktioner

    1. Tillagning: Dela fläskfiléerna i 2,5-3cm tjocka skivor. Tryck ut dem lite med handen. Salta och peppra. Stek filéerna Brynes i c:a 2,5 min på varje sida (skall vara svagt rosa inuti) Stek champinjonerna samt stek även charlotten löken (som först har förvällts) Koka ihop såsen samt red den med mjölet och smaka av den med vinbärsgelén och chilisåsen.
    2. De stekta fläsk filéerna lägges i en eldfast form. Lägg över de stekta champinjonerna och chalotten löken . Häll över såsen.
    3. Allt detta kan lagas dagen innan. Värm då köttet i en eldfast form med folie över 125-150 grader i c:a 20-25 min. Värm såsen i pannan. Häll detta över köttet, samt sätt in formen i ugnen en liten stund innan serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Smulpajen 10 augusti 2008

    En kalasgod rätt! Ingredienserna "gifter sig" bra med varandra. Rikligt med sås, det gillar jag!

    hnas 10 mars 2012

    suveränt gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben