Fläskfilé i rödvinssås

Serverar: 6 portioner

En riktig festlig rätt som jag under många år bjudit mina vänner på.

Ingredienser

  • 2 fläskfiléer
  • 2 gula lökar
  • 2 burkar champinjoner
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 2 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde
  • 1 dl rött vin
  • 3 msk majonnäs
  • Riven grevéost
  • Instruktioner

    1. Skär fläskfilén i ett par centimeter tjocka skivor. Hacka löken. Bryn fläskfilébitarna på båda sidorna i en stekpanna. Tilsätt löken och champinjonerna och låt allt fortsätta steka någon minut. Tillsätt vattnet och tomatpurén och koka ihop en stund. Häll över filéblandningen i en eldfast fom.
    2. Sås. Smält 2 msk margarin i en kastrull. Häll i mjölet och späd med mjölken under kraftig omrörning. Tillsätt rödvinet och låt allt få ett snabbt uppkok. Dra kastrullen från spisen och tillsätt majonnäsen under omrörning. Häll såsen över filéblandningen och strö riven greéost ovanpå. Gratinera i 250 grader i 20 minuter.
    3. Serveras med ris, sallad och ett gott rött vin.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    zonale 20 april 2009

    Gott och lättlagat, blev uppskattat av mina gäster. Drog ner lite på tomatpurén som i mitt tycke lätt blir alltför dominerande.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben