Fläskfilé i skördetid

Serverar: 4-6 portioner

Bra bjudrätt som kan göras i ordning i förväg.

Ingredienser

  • 500 g fläskfillé
  • 3 st paprikor i olika färg
  • 2 vitlöksklyftor eller gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1½ dl köttbuljong
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 kruka färsk timjan eller 2 tsk torkad
  • Hackad persilja
  • ½ - 1 krm kajennpeppar
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i skivor, hacka paprikorna och löken.
    2. Bryn köttet på båda sidor, salta och peppra. Tag upp köttet.
    3. Fräs paprikorna och lök. Rör i buljong créme fraiche, hackad timjan och kajennpeppar.
    4. Lägg i köttet, låt allt koka i några minuter. Rör i osten.
    5. Servera med bandpasta eller kokt potatis och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Gunn57 19 maj 2008

    Hejsan En enkel och god rätt Kommer att göras flera gånger en 5 poängare MVH GunBrith

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben