Fläskfilé i sommarskrud

Serverar: 4 portioner

Helstekt fläskfilé är perfekt bjudmat när man blir många kring grillen. Gärna med färdiga tillbehör klara att ställa på bordet.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 2 msk kryddig grillmarinad
  • Peppar
  • Till potatissalladen
  • 800 g färskpotatis
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk ljus, fransk senap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 3 msk hackad purjolök
  • 3 msk hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Grilla kött för stora sällskap kan vara stressande. Helstekt fläskfilé sköter sig nästan själv och du kan lätt laga mat till riktigt stora sällskap på en helt vanlig klotgrill.
    2. Borsta och koka potatisen. Dela större potatisar och låt allt kallna. Blanda crème fraiche med majonnäs, senap, vinäger, lök och persilja. Vänd ner den kalla potatisen. Smaka av med salt och peppar.
    3. Putsa köttet och gnid in det med marinad och peppar. Grilla köttet, gärna indirekt eller på folie under lock. Vänd köttet flera gånger för jämn grillning. Beräkna grilltiden till 10-14 minuter beroende på köttets tjocklek. Linda in det färdiggrillade köttet i folie och låt det dra 10 minuter innan det skivas upp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben