Helt underbart god, en av mina absoluta favoriter. Perfekt som bjudrätt.
Ingredienser
600 g fläskfilé
1 gul lök ev
6-8 hela grönpepparkorn
1 msk kycklingfond
2-3 msk whisky eller cognac
3 dl grädde
140 g ädelost, typ Kvibille Ädelost Special
Salt
Svartpeppar
Vilken ädelost är bra att använda? Vi använde Danablu stark blåskimmelost 125 g och vår minsting vägrade äta. Det luktar kräk sa hon... Annars gillar vi i denna familjen ädelost i såser. Antingen var det osten det var fel på eller mängden... Varken cognacen eller grönpepparen fick plats... Funderar på om lite crème fraîche hade lättat upp det hela...
Vad synd att det inte smakade bra! Jag har bjudit på denna ofta och alla som ätit har tyckt mycket om den, inte minst har det märkts på mängden de ätit. =) Jag använder alltid kvibille ädelost special, (den som har svart etikett), det kan vara det som gör skillnaden. Naturligtvis får man smaka av med mer grädde, ev creme fraiche efter egen smak. Jag tycker om när det smakar ädelost.