Fläskfilé med ananas

Serverar: 4 portioner

Enkelt

Ingredienser

  • 500 g fläskfile
  • 20 cm purjo, gröna delen
  • 1 röd paprika i bitar
  • 1 burk hela champinjoner,r 400gr
  • 1 burk ananas med spad 400-600gr
  • 1 burk med krossad ananas 200gr
  • 3-4 äpplen
  • ½ l vatten
  • 1 buljongtärning av höns
  • 5 dl grädde
  • 1 msk idealmjöl
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Dela fläskfilén i 1cm tjocka skivor och dela skivorna i fyra bitar. Bryn filén och tillsätt vatten och buljongtärningen samt strö över mjölet. Häll i spadet från ananasen och de finskurna äppelbitarna. Låt allt koka en stund' . Skiva upp ananasen i mindre bitar. Provsmaka en bit fläskfilé för att kontrollera att den är mör. Tillsätt resten av grönsakerna och svampen, och låt det hela få ett uppkok.
    2. Salta och peppra och tillsätt grädden och den krossade ananasen, låt allt sjuda en stund. Koka ris under tiden och servera till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    johmik02 16 januari 2009

    Saftig, god och dryg. Som Roland sa i "Torsk på Tallin".

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben