Fläskfilé med apelsin i lergryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En jättegod rätt med smak av apelsin.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1-2 apelsiner
  • 1-2 dl mellangrädde
  • Salt
  • Peppar
  • 2 kryddmått rosmarin
  • 1 msk torr sherry
  • Lite riven ost
  • Instruktioner

    1. Pressa apelsinen. Skär köttet i skivor, krydda med salt, peppar, stött rosmarin.
    2. Lägg köttet i den genomfuktade lergrytan, häll över saften av apelsinen och buljongen samt grädden.
    3. Lägg på locket, ställ i kall ugn. Sätt ugnen på 225 grader. Stek köttet ca 1 timme, eller tills köttet känns mört.
    4. Häll av skyn i en kastrull, red av. Häll tillbaka såsen över köttet, sätt in i ugnen ca 10 min. . Servera med pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Nickegbg 22 april 2010

    Hur mycket buljong skall det vara i från början. Mvh / Niklas

    Karin Wedmark 20 februari 2021

    Ingredienserna och instruktionen går inte ihop...sherry...buljong..och riven ost.....blev för torrt om man tog tiden....men smaken av såsen var mycket god!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben