Fläskfilé med balsamicosky

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Detta recept hittade jag på Coops hemsida. Har ej provat det men det lät så smarrigt, så det skall testas i helgen.

Ingredienser

  • ca 500 g fläskfilé
  • 2 tsk flytande margarin
  • 3 - 5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ca 5 marinerade soltorkade tomater , i strimlor
  • Balsamicosky
  • 4 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 - 2 vitlöksklyftor , pressade
  • Tillbehör
  • 1 påse rucola ( 80 g)
  • 1 dl oliver
  • 1 dl parmesanost , grovriven
  • 4 portioner pasta , kokt
  • 200 sockerärtor , kokta
  • Instruktioner

    1. Skär bort eventuella senor på filén. Bryn den runt om i fettet i en stekpanna. Salt och peppra. Lägg den i en ugnsform och lägg på tomaterna. Stek i mitten av ugnen tills filén är helt genomstekt (65º), ca 15 minuter. Låt köttet svalna något och skär det i skivor.
    2. Blanda skyn och häll över köttet. Strö över rucola, oliver och ost. Servera genast med pasta och ärter.
    3. Ugnstemp. 200 gr

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Heisjo 3 november 2009

    Underbart gott!! Älskar upplägget där alla kan lägga till de ingredienser de tycker bäst om:-) Balsamicoskyn ger en fantastisk smak! Servera gärna med färsk pasta, det höjer rätten ytterligare!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben