Fläskfilé med citron och dragon

Serverar: 4 portioner

Mycket god rätt som är godast med jasminris.

Ingredienser

  • 2 msk smör
  • 500-600 g fläskfilé
  • Salt efter behag
  • Peppar efter behag
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 1/2 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1/2 dl hackad persilja
  • Finstrimlat citronskal
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Bryn dem i smöret några i taget. Salta och peppra.
    2. Tag upp köttet och häll i grädden. Tillsätt citronsaft, dragon, och persilja och koka upp.
    3. Lägg köttet i såsen och låt eftersteka i 5-6 minuter. Strö på strimlat citronskal. Servera med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    SandraFridh 1 april 2010

    Det behövs icke någon persilja i denna rätt. Godast blir det till potatismos och lagat på 5 dl grädde, saften från en hel citron och mer dragon än sådär plus en mörk oxbuljongtärning till den där köttmängden. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben