Fläskfilé med couscous och persiljeolja

Serverar: 4 portioner

Glutenfritt

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • 3 dl vatten
  • 1 msk smör
  • ½ tsk salt
  • 2½ dl couscous
  • 1 zucchini
  • 4 vårlökar
  • 125 g sockerärtor
  • Persiljeolja
  • 1 bunt persilja
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 1 dl god olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Lägg persiljan, vitlöken och olivoljan i en mixer och kör till en slät, grön olja. Smaka av med salt och peppar.
    2. Koka upp vattnet med 1 msk smör och ½ tsk salt, vispa i couscousgrynen och ta kastrullen från värmen. Täck med lock och låt stå och svälla i 6 minuter.
    3. Skär zucchinin i tärningar. Strimla vårlökarna och dela sockerärtorna i bitar. Fräs grönsakerna knappt mjuka i lite smör. Salta och peppra. Vänd ner grönsakerna i couscous och smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Majzan68 6 november 2008

    Hejsan, hittade ditt recept med fläskfilé med couscous men couscousen är av durumvete så det är ju inte glutenfritt, men det finns ju alternativ till det tex: quinoa, annars verkar det gott, ska prova.

    Ingela 9 maj 2009

    Hejsan! Couscous är inte glutenfria.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben