Fläskfilé med curry och purjolök

Serverar: 5-6 portioner

Mycket, mycket gott och snabblagat!

Ingredienser

  • 1-1,2 kg fläskfilé
  • 1-2 purjolökar
  • Smör till stekningen
  • 1 tsk curry
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 5 dl créme fraiche
  • 3 tsk curry
  • ½ dl chilisås (ketchuptyp)
  • 1 grönsaksbuljong tärning
  • 3 tsk soya
  • 2 st vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. Skär filén i strimlor eller 1 cm tjocka skivor. Skär purjolöken i ringar. Bryn filén och purjon tillsammas med curry i smör. Salta och peppra. Lägg detta i en ugnsform.
    2. Blanda ihop: Créme fraiche, curry, chilisås, grönsaksbuljongtärningen (smulad), soya och pressade vitlöksklyftor. Häll blandningen över köttet och purjolöken. Riv ost över.
    3. Gratinera 20-30 min i 200 g i mitten av ugnen eller ett steg under.
    4. Servera med sallad och ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    grill 20 augusti 2009

    Åt denna rätt i helgen. Min familj sa att denna rätt kan du göra många gånger till...Full pott från oss...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben