Fläskfilé med dijonsenap

Serverar: 4 portioner

Går även att göra på quorn. Jag brukar inte ha i vin eftersom jag sällan har det hemma. Jag tar lite mer grädde istället.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé
  • 20 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Dijonsenap
  • Persilja
  • Sås
  • 1 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 2½ dl buljong
  • 1½ dl vitt vin
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk dijonsenap
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär filén i 2 cm tjocka skivor. Salta, peppra och bred på senap. Bryn dem lätt. Lägg sedan skivorna i en smord ugnssäker form så att filén ser hel ut.
    2. Smält smör, rör ner mjöl och späd med buljong, vin och grädde. Smaka av med senap, salt och peppar. Sjud ca 5 minuter Häll såsen över filén och gratinera i 30 minuter i 175°
    3. Kok oskalade vitlöksklyftor ca 5 minuter. Spola dem i kallt vatten och tryck dem ur skalet.
    4. Vid servering lägger du vitlöksklyftorna + persilja på filén och servera med tex stekt potatis och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    systeryster 12 februari 2011

    Gott.Slängde i lite champinjoner och charlottenlök också, och det gick bra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben