Fläskfilé med dijonsenap och tomatsallad

Serverar: 4 portioner

Med saltgurkan får den här rätten en extra piffig smak.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé i tunna skivor
  • 4 msk smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 5 dl vispgrädde
  • 6 msk dijonsenap
  • 1 saltgurka
  • 2 msk skivad scharlottenlök
  • 2 tsk färsk dragon
  • Tomatsallad
  • 4 bifftomater
  • 2 schalottenlök
  • 0,5 dl vinäger
  • 1,5 dl olja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skiva fläskfilén och bryn hastigt skivorna i en stekpanna med smör, ta upp dem.
    2. Hacka löken och fräs den i samma panna med lite smör eller olja.
    3. Slå på grädden och koka ihop.
    4. Hacka saltgurkan och tillsätt den.
    5. Lägg tillbaks köttet i pannan och ge allt ett snabbt uppkok.
    6. Hacka i dragonen.
    7. Tomatsallad: Grovtärna tomaterna. Skala och finhacka schalottenlöken.
    8. Blanda och gör en enkel vinegrett på vinäger och olja.
    9. Smaksätt med salt och svartpeppar.
    10. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben