Fläskfilé med fem kryddor

Serverar: 4 portioner

Fem kryddor är en kinesisk kryddblandning som passar perfekt till fläskkött med sin kombination av kryddpeppar, kanel, stjärnanis, kryddnejlika och svartpeppar.

Ingredienser

  • Ca 600 g fläskfilé
  • 1 msk kinesiska fem kryddor
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 gul paprika
  • 6 salladslökar
  • 2 msk neutral matlagningsolja, t ex rapsolja
  • 100 g cashewnötter
  • 100 g minimajs
  • 100 g sockerärter
  • 1 msk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • Instruktioner

    1. Ansa fläskfilén och skär den i strimlor. Lägg köttet i en skål och gnid in det med kryddorna. Ställ åt sidan.
    2. Finhacka chilin. Kärna ur paprikan och skär den i små bitar. Ansa lökarna och skär dem diagonalt i bitar.
    3. Hetta upp en wokpanna eller stekpanna och häll i olja. Lägg i nötterna och bryn dem hastigt så att de blir lite gyllene. Ta upp dem med hålslev. Lägg dem på en tallrik och ställ åt sidan.
    4. Lägg i köttet och stek cirka 3 minuter. Tillsätt chili, hälften av löken, paprika, minimajs och sockerärter. stek under omrörning 1-2 minuter. Tillsätt 1-2 msk vatten så att grönsakerna inte bränner vid. Rör ner nötter, soja och sesamolja. Garnera med resten av löken och servera med jasminris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben