Fläskfilé med fem kryddor
Fem kryddor är en kinesisk kryddblandning som passar perfekt till fläskkött med sin kombination av kryddpeppar, kanel, stjärnanis, kryddnejlika och svartpeppar.
Ingredienser
Ca 600 g fläskfilé
1 msk kinesiska fem kryddor
1 röd chilifrukt
1 gul paprika
6 salladslökar
2 msk neutral matlagningsolja, t ex rapsolja
100 g cashewnötter
100 g minimajs
100 g sockerärter
1 msk soja
1 tsk sesamolja
Instruktioner
- Ansa fläskfilén och skär den i strimlor. Lägg köttet i en skål och gnid in det med kryddorna. Ställ åt sidan.
- Finhacka chilin. Kärna ur paprikan och skär den i små bitar. Ansa lökarna och skär dem diagonalt i bitar.
- Hetta upp en wokpanna eller stekpanna och häll i olja. Lägg i nötterna och bryn dem hastigt så att de blir lite gyllene. Ta upp dem med hålslev. Lägg dem på en tallrik och ställ åt sidan.
- Lägg i köttet och stek cirka 3 minuter. Tillsätt chili, hälften av löken, paprika, minimajs och sockerärter. stek under omrörning 1-2 minuter. Tillsätt 1-2 msk vatten så att grönsakerna inte bränner vid. Rör ner nötter, soja och sesamolja. Garnera med resten av löken och servera med jasminris.
Liknande recept
Kommentarer (0)