Fläskfilé med gorgonzola

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 45 minuter

En festligt god fläskfilé som är enkel att göra.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 burk 400 g champinjoner
  • ½ dl sherry
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • 1 buljongtärning
  • 200 g gorgonzola
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Bryn flästfilén och lägg över i en gryta som rätten kan serveras ur. Bryn svampen och blanda ner med fläskfilén. Vispa ur pannan med sherry, crème fraiche, grädde, gorgonzola och buljong. Smaka av med salt och peppar. Jag brukar inte ta så mycket sherry men det är nog en smaksak... Slå såsen över fläskfilén och låt puttra en liten stund. Servera med klyftpotatis och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ulvo 5 december 2009

    Hej! Tack för receptet!Det får högsta poäng och det var inte sista gången vi gör det. Det var supergott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben