Fläskfilé med grönpepparsås

Serverar: 4 portioner

Fläskfilé med grönpepparsås Servera med en potatiskaka och lättkokta sockerärter.

Ingredienser

  • 500 g hel, putsad fläskfilé
  • 8 stora potatisar
  • 4 msk smör
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk grönpeppar
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 msk konjak , eller en stark fond
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 200 g sockerärter
  • Instruktioner

    1. Potatiskaka: Koka potatisen nästan färdig, 10-15 minuter, med skalen. Låt den svalna och skala den. Riv den grovt. Stek potatisen som en kaka i teflonpanna i lite brynt smör i ca 5 minuter utan att röra om i pannan. Vänd kakan med hjälp av ett lock eller en tallrik och stek andra sidan i ca 5 minuter.
    2. Sås: Hacka löken. Fräs den och grönpepparn några minuter i lite smör i en kastrull. Sätt till grädden och låt koka ihop till cirka hälften. Krydda med salt, nymalen peppar och konjak eller fond.
    3. Kött: Krydda filén, som ska vara hel, med salt och nymalen peppar. Stek den i brynt smör 10-15 minuter, beroende på storleken.
    4. Servera filén med potatiskakan, såsen och lättkokta sockerärtor.
    5. Lycka till! Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben