Fläskfilé med höstsmak

Serverar: 4 portioner

Mina barn gillar fläskfilé och det är ett kött som blir väldigt gott i olika grytor

Ingredienser

  • 400-450 g fläskfilé
  • 1 msk margarin
  • salt
  • peppar
  • ca 10-15 skogschampinjoner
  • ½ gul lök
  • ½-1 dl lätt creme fraîche
  • 2-3 dl vatten
  • 1½ -2 msk kalvfond
  • ½ krm cayennepappar
  • 2 msk färskost med vitlök och örter
  • 1 tsk kinesisk soja
  • Instruktioner

    Putsa fläskfilén och skär den i centimetertjocka skivor. Bryn köttbitarna i en stekgryta med margarin tills de fått färg. Salta och peppra efter tycke och smak. Hacka den gula löken och skär svampen i skivor. Lägg ner grönsakerna i grytan och fräs snabbt upp dem tillsammans med köttet. Tillsätt lätt creme fraîche, vatten, kalvfond, cayennepappar, färskost samt soja. Låt grytan koka ihop på svag värme i ca 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Annsi_8 12 november 2007

    Super god rätt

    anki09 10 april 2009

    Jättegod gryta, har bjudit på den flera gånger, alla gillar den.

    flip 19 april 2009

    jätte gott!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben