Fläskfilé med knaprigt täcke

Serverar: 6 portioner

Doften av ugnsstekt fläskfilé och äpplen är oslagbar. Här har filén en knaprig skorpa som smakar härligt av ingefära, äpple och svartpeppar.

Ingredienser

  • 2 fläskfiléer à 400 g
  • Salt
  • Peppar
  • 3 msk olja
  • Äppeltäcke
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk äppelmos
  • 2 msk apelsinjuice
  • 3 msk soya
  • 1/2 tsk ingefära
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skölj och torka av filéerna och krydda dem med salt och peppar. Hetta upp oljan på hög värme i en stor stekpanna. Bryn filéerna på alla sidor och ta upp dem ur pannan. Lägg köttet i en ugnsfast form och ställ åt sidan.
    2. Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg lök och vitlök i stekpannan och låt fräsa i oljan som finns kvar från filéerna tills de är mjuka och gyllengula. Häll över lök och olja i en skål och blanda med äppelmos, apelsinjuice, soya, ingefära och svartpeppar. Pensla blandningen på filéerna, täck över formen med aluminiumfolie och ställ in den på nedersta falsen i ugnen, 225°, 15 minuter.
    3. Ta bort folien och sätt ned värmen till 200°. Låt filéerna stekas ytterligare 10 - 15 minuter tills ytan har blivit brun och fin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben