Fläskfilé med knaprigt täcke
Doften av ugnsstekt fläskfilé och äpplen är oslagbar. Här har filén en knaprig skorpa som smakar härligt av ingefära, äpple och svartpeppar.
Ingredienser
2 fläskfiléer à 400 g
Salt
Peppar
3 msk olja
Äppeltäcke
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk äppelmos
2 msk apelsinjuice
3 msk soya
1/2 tsk ingefära
1 krm svartpeppar
Instruktioner
- Skölj och torka av filéerna och krydda dem med salt och peppar. Hetta upp oljan på hög värme i en stor stekpanna. Bryn filéerna på alla sidor och ta upp dem ur pannan. Lägg köttet i en ugnsfast form och ställ åt sidan.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg lök och vitlök i stekpannan och låt fräsa i oljan som finns kvar från filéerna tills de är mjuka och gyllengula. Häll över lök och olja i en skål och blanda med äppelmos, apelsinjuice, soya, ingefära och svartpeppar. Pensla blandningen på filéerna, täck över formen med aluminiumfolie och ställ in den på nedersta falsen i ugnen, 225°, 15 minuter.
- Ta bort folien och sätt ned värmen till 200°. Låt filéerna stekas ytterligare 10 - 15 minuter tills ytan har blivit brun och fin.
Liknande recept
Kommentarer (0)