Fläskfilé med körsbärssås

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 600-700 g fläskfilé
  • salt
  • peppar
  • citronsaft
  • smör el. margarin till stekning
  • 2 dl köttbuljong
  • 2-3 dl grädde
  • 1 dl körsbärssylt
  • 2 msk soja
  • 1 msk majzena
  • ca 3 msk vatten
  • 1 tsk timjan
  • Instruktioner

    Skär bort hinnorna och gnid in den hela filén med citronsaft, salt och peppar. Bryn den hela filen, (el. dela i två bitar) runt om i smör el. margarin. Häll på hälften av buljongen och låt filén efterstek under lock i ca 20 min. När den är klar tas den upp och hålls varm. Häll på resten av buljongen, grädde, körsbärssylt, soja, redning på majzen o vatten, timjan. Smaka av med salt o peppar om det behövs. Skiva filen och häll över lite sås. Servera med resten av såsen och tex. klyftpotatis el. Hasselbacks potatis, haricots verts.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben