Fläskfilé med Martini bianco och honungsrotsaker

Serverar: 3 portioner

Förföriskt gott på festen!

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 dl Martini bianco
  • 2 dl creme fraiche original
  • 1 tärning köttbuljong
  • Lite soja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 hg kärnfria vindruvor
  • Rotsakerna
  • 3 potatisar
  • 3 morötter
  • Kålrot efter tycke
  • Palsternacka efter tycke
  • 1 rödlök
  • 3 msk olja
  • 3 msk flytande honung
  • Instruktioner

    1. Köttet och såsen: Skiva filén i centimetertjocka skivor. Gnid in med salt och vitpeppar. Stek på medelvärme tills skivorna är färdiga och lägg över dem på ett fat så länge.
    2. Häll Martini och creme fraiche i pannan och vispa upp med stekskyn. Smula i buljongtärningen och skvätt i lite soja för färgen. Låt det puttra i ca 2 minuter, halvera vindruvorna och lägg i dem i såsen, låt puttra någon minut till. Red eventuellt med Maizena eller mjöl.
    3. Rotsakerna: Klyfta potatis, lök och morötter, skär palsternacka och kålrot i stavar. Häll oljan i en långpanna eller ugnsform och tillsätt rotsakerna. Rör om ordentligt och salta lite.
    4. Ställ in i ugn på 225°c i 30 minuter, rör om då och då. Ringla över honungen och rör tills alla rotsaker fått honung på sig, låt stå i ugnen 5-10 minuter till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mumsan 17 oktober 2009

    Sanslöst gott!!!! Klar 5:a!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben