Jag fick detta recept av en arbetskamrat som sa att hennes man var tvungen att ha en sked till för att inte lämna något av den goda såsen. Supergott jag lovar.
Men inte så nyttigt.....
Ingredienser
600 g fläskfilé
2 burkar cremé fraiche
1 dl vispgrädde
1 dl Martini bianco
2 grönsaksbuljongtärningar
Lite soya (mest för färgens skull)
Ev. arrowrot (jag har inte rett såsen alls)
Ev. 1/2 burk gröna oliver, fyllda, valfritt
Salt
Peppar
Paprikapulver
Instruktioner
Putsa filén och skär den i 2-3 cm tjocka skivor. Stek dem i smör. Salta och peppra, strö på lite paprikapulver. Ta upp köttet och håll det varmt. Blanda cremé fraiche, grädde och Martinin. Smula i buljongtärningarna. Låt allt koka ihop och låt det sjuda en stund. Vill man ha tjockare sås så reder man med arrowrot. Lägg köttet i såsen eller bredvid de skivade oliverna. Serveras med klyftpotatis eller kokt pressad potatis.
Ahha äntligen så har jag hittat mitt favorit recept från mitten av 80-talet. :-)
Jag har söäkt länge efter det tack tack :-)
GueQo2 mars 2013
Den här rätten är super! Jag serverar/äter den gärna med pasta och sockerärtor. Tusen tack för receptet som jag letat en hel del efter =)
bjboman26 december 2016
Detta blir nyårsrätten 2016-17.
bjboman1 januari 2017
.... som jag skrev, "Detta blir Nyårsmate" och så var det. Det ångrade vi INTE, GUDOMLIG sås oj oj vad det gjorde sig bra ihop med klyftpotatis med rotfrukter i. Detta äter vi fler gånger!!!!
Ahha äntligen så har jag hittat mitt favorit recept från mitten av 80-talet. :-) Jag har söäkt länge efter det tack tack :-)
Den här rätten är super! Jag serverar/äter den gärna med pasta och sockerärtor. Tusen tack för receptet som jag letat en hel del efter =)
Detta blir nyårsrätten 2016-17.
.... som jag skrev, "Detta blir Nyårsmate" och så var det. Det ångrade vi INTE, GUDOMLIG sås oj oj vad det gjorde sig bra ihop med klyftpotatis med rotfrukter i. Detta äter vi fler gånger!!!!