Fläskfilé med Martinisås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jag fick detta recept av en arbetskamrat som sa att hennes man var tvungen att ha en sked till för att inte lämna något av den goda såsen. Supergott jag lovar. Men inte så nyttigt.....

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 2 burkar cremé fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl Martini bianco
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • Lite soya (mest för färgens skull)
  • Ev. arrowrot (jag har inte rett såsen alls)
  • Ev. 1/2 burk gröna oliver, fyllda, valfritt
  • Salt
  • Peppar
  • Paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Putsa filén och skär den i 2-3 cm tjocka skivor. Stek dem i smör. Salta och peppra, strö på lite paprikapulver. Ta upp köttet och håll det varmt. Blanda cremé fraiche, grädde och Martinin. Smula i buljongtärningarna. Låt allt koka ihop och låt det sjuda en stund. Vill man ha tjockare sås så reder man med arrowrot. Lägg köttet i såsen eller bredvid de skivade oliverna. Serveras med klyftpotatis eller kokt pressad potatis.
    2. Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    silop 14 november 2008

    Ahha äntligen så har jag hittat mitt favorit recept från mitten av 80-talet. :-) Jag har söäkt länge efter det tack tack :-)

    GueQo 2 mars 2013

    Den här rätten är super! Jag serverar/äter den gärna med pasta och sockerärtor. Tusen tack för receptet som jag letat en hel del efter =)

    bjboman 26 december 2016

    Detta blir nyårsrätten 2016-17.

    bjboman 1 januari 2017

    .... som jag skrev, "Detta blir Nyårsmate" och så var det. Det ångrade vi INTE, GUDOMLIG sås oj oj vad det gjorde sig bra ihop med klyftpotatis med rotfrukter i. Detta äter vi fler gånger!!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben