Fläskfilè med nudelwok.

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Härliga smaker samsas i den här grytan.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilè
  • 2 msk olja eller smör
  • Salt
  • Peppar
  • 1½ msk grön eller röd currypasta
  • ½-1 tsk sambal oelek
  • 1 brk kokosmjölk, 400 g
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • ½ färsk ananas eller 1 brk ananasringar ca 550 g
  • Nudelwok
  • 300 g nudlar
  • 300 g wokgrönsaker
  • 1 msk olja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ msk farinsocker
  • Saft och rivet skal från ½ lime
  • Garnering
  • ½ dl salta jordnötter eller cashewnötter
  • ½ hackad röd paprika
  • 10 cm purjolök
  • Instruktioner

    1. Skär filèn i skivor. Bryn skivorna i en stekpanna. Salta, peppra och lägg över dem i en gryta. Tillsätt curry, sambal oelek och kokosmjölk. Låt grytan sjuda 5 minuter. Blanda maizenan med lite kallt vatten och blanda ner i såsen. Låt den sjuda ytterligare 3 minuter. Skär ananasen i bitar och rör ner den i grytan. Låt allt bli varmt.
    2. Nudelwok: Koka nudlarna enligt anvisnigen på förpackningen. Stek wokgrönsakerna i olja. Pressa över vitlöken och tillsätt resten av ingredienserna. Låt nudlarna rinna av och blanda ner dem också. Lägg upp i skål eller i en urgröpt ananas. Strö nötterna över nudlarna och paprika och purjolök över grytan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben