Fläskfilé med örtagårdssås
Fläskfilé som man steker eller grillar med minsta möjliga fett, blir mager festmat utan att det tar mycket tid. Rätten kan också lagas i förväg och värmas i sin sås.
Ingredienser
600 g fläskfilé
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 tsk flytande margarin
Sås
2 dl vatten
1 msk kalvfond
2 krm dragon
2 krm salvia
1 krm svartpeppar
4 tsk mjöl
2 dl matlagningsyoghurt
2 msk hackad persilja
Instruktioner
- Skär fläskfilén i 10 cm tjocka skivor, platta ut dem lite och krydda.
Stek köttet i teflonpanna till det är genomstekt
- Vispa ihop alla ingredienser till såsen utom yoghurten och persilja i en kastrull, koka ett par minuter.
Tillsätt yoghurten och persilja före servering.
- Servera med potatis eller ris och med en blandad grönsallad
Liknande recept
Kommentarer (0)