Fläskfilé med örtagårdssås

Fläskfilé som man steker eller grillar med minsta möjliga fett, blir mager festmat utan att det tar mycket tid. Rätten kan också lagas i förväg och värmas i sin sås.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk flytande margarin
  • Sås
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 2 krm dragon
  • 2 krm salvia
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 tsk mjöl
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skär fläskfilén i 10 cm tjocka skivor, platta ut dem lite och krydda. Stek köttet i teflonpanna till det är genomstekt
    2. Vispa ihop alla ingredienser till såsen utom yoghurten och persilja i en kastrull, koka ett par minuter. Tillsätt yoghurten och persilja före servering.
    3. Servera med potatis eller ris och med en blandad grönsallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben