Fläskfilén blir oemotståndligt god med ett täcke som består av både salvia, timjan, citron och olivolja.
Ingredienser
2 fläskfiléer , ca 800 g
Salt
Peppar
½ tsk paprikapulver
1 knippa persilja
1 knippa basilika
1 knippa timjan
4 - 6 salviablad
5 msk ströbröd
8 msk olivolja
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk färskpressad citronsaft
1 tsk rivet citronskal
50 g smör eller margarin
Instruktioner
- Putsa fläskfiléerna. Krydda filéerna kraftigt med salt, peppar och paprikapulver.
- Skölj och torka örterna noggrant. Ta bladen från stjälkarna och hacka dem fint. Blanda örter, ströbröd och 6 msk olivolja väl.
- Skala och hacka den gula löken fint. Skala och pressa vitlöken. Blanda ner lök och vitlök i örtblandningen. Blanda väl och smaka av med citronsaft, citronskal, salt och peppar.
- Hetta upp resten av oljan i en stekpanna och bryn fläskfiléerna kraftigt runt om. Ta upp dem ur stekpannan och låt dem svalna lätt.
- Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsfast form med matfett. Lägg i filéerna och bred på örttäcket. Klicka över resten av matfettet.
- Sätt in formen i ugnen och stek i ca 20-25 minuter. Ta ut formen och låt det vila några minuter. Skär upp filén i 1 cm tjocka skivor och servera genast.
Liknande recept
Kommentarer (0)