Fläskfilé med örttäcke

Serverar: 4-6 portioner

Fläskfilén blir oemotståndligt god med ett täcke som består av både salvia, timjan, citron och olivolja.

Ingredienser

  • 2 fläskfiléer , ca 800 g
  • Salt
  • Peppar
  • ½ tsk paprikapulver
  • 1 knippa persilja
  • 1 knippa basilika
  • 1 knippa timjan
  • 4 - 6 salviablad
  • 5 msk ströbröd
  • 8 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 50 g smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Putsa fläskfiléerna. Krydda filéerna kraftigt med salt, peppar och paprikapulver.
    2. Skölj och torka örterna noggrant. Ta bladen från stjälkarna och hacka dem fint. Blanda örter, ströbröd och 6 msk olivolja väl.
    3. Skala och hacka den gula löken fint. Skala och pressa vitlöken. Blanda ner lök och vitlök i örtblandningen. Blanda väl och smaka av med citronsaft, citronskal, salt och peppar.
    4. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna och bryn fläskfiléerna kraftigt runt om. Ta upp dem ur stekpannan och låt dem svalna lätt.
    5. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsfast form med matfett. Lägg i filéerna och bred på örttäcket. Klicka över resten av matfettet.
    6. Sätt in formen i ugnen och stek i ca 20-25 minuter. Ta ut formen och låt det vila några minuter. Skär upp filén i 1 cm tjocka skivor och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben