Fläskfilé med päron och grönmögelost

Serverar: 4 portioner

Du får en frisk smak av saftiga päron i grytan med fläskfilé smaksatt med grönmögelost.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, ca 700 g
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 3 skivade morötter
  • 150 g champinjoner, i bitar
  • 1 liten skivad purjolök
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk kycklingfond, konc
  • 2 dl grädde
  • 75 g grönmögelost, t ex St Agur
  • 2 päron, skalade och i bitar
  • Instruktioner

    Putsa fläskfilén och skär den i 3 cm tjocka skivor. Torka av köttet med hushållspapper. Salta och peppra snittytan. Bryn köttet på båda sidor i smör i en stekpanna. Lägg sedan över köttet i en låg vid kastrull t ex traktörpanna. Fräs morötter, champinjoner och purjolök i smör ett par minuter och lägg över i grytan. Tillsätt vitt vin, kycklingfond, grädde och grönmögelost. Låt grytan sjuda, ca 10 minuter. Rör om då och då. Skala och kärna ur päronen och dela dem i bitar. Låt bitarna sjuda med i grytan någon minut. Smaka av grytan med salt och peppar. Servera med kokt quinoa och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben