Fläskfilé med röstigratäng

Serverar: 4-5 portioner

En lite annorlunda fläskfilé. Men väldigt smarrig.

Ingredienser

  • 800 g fläskfilé, skuren i ca 2 cm tjocka bitar
  • Panering
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 uppvispade ägg
  • 2 msk fransk senap
  • 1 msk salvia, färsk, hackad
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl ströbröd
  • Gratäng
  • 8-10 skalade potatisar
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl grädde eller mjölk
  • 1 tsk dragon
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 100 g champinjoner, i klyftor
  • 1 hackad gul löl
  • 2 1/2 dl grädde
  • 10 g ädelost
  • Salt
  • Peppar
  • Matfett till stekning
  • Instruktioner

    1. Ugnstemperatur: 175 grader
    2. Riv potatisen grovt och stek den lätt i lite matfett. Flytta till en smord ugnsform. Vispa ihop ägg, grädde och kryddor och häll blandningen över potatisen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.
    3. Panera fläskfilén i vetemjöl, sedan i ägg blandat med senap och kryddor och sist i ströbröd. Stek köttet gyllenbrunt i matfett.
    4. Fräs champinjoner och lök i matfettet. Häll över grädde och smula över ädelost. Låt koka ihop några minuter och smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben