Fläskfilé med rosépepparsås

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

En enkel variant av den klassiska rätten! Mycket god och snabb att laga! Uppskattad även av lilleman som är 1,5 år!

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk smör
  • 1 tsk rapsolja
  • Salt och peppar
  • Såsen
  • 1 dl vatten
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 msk kalvbuljong
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk soja
  • 1 msk krossad rosépeppar
  • Serveras med kokta gröna bönor, ris och en blandad sallad
  • Instruktioner

    1. Skiva fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Bryn köttet i matfettet på båda sidor och salta och peppra. Lägg över köttbitarna i en gryta.
    2. Blanda alla ingredienser till såsen utom rosépeppar, och häll över köttet. Låt koka ca 10 min.
    3. Tillsätt den lätt krossade rosépepparen i såsen och låt koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    4. Servera med ris eller potatis, kokta bönor och en sallad! Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben