Fläskfilé med rucolaolja

Serverar: 8-10 portioner

Fläskfilé som serveras kall med rucolaolja. Passar bra på buffébordet.

Ingredienser

  • 2 fläskfiléer (ca 1,2 kg)
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 tsk hackad rosmarin
  • Rivet skal av 2 citroner
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Rucolaolja
  • 2 dl rucola
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl neutral rapsolja eller mild olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Rivet citronskal
  • Instruktioner

    1. Ugn 125°
    2. Putsa fläskfilén fri från senor och hinnor.
    3. Skala och finriv vitlöken. Blanda vitlök, rosmarin, citronskal, salt och peppar.
    4. Gnid in filéerna med blandningen.
    5. Bryn i stekpanna runt om tills de fått fin färg. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen.
    6. Lägg över i en ugnssäker form. Stek klart i ugnen tills innertemperaturen är 70°C. Låt svalna.
    7. Skär köttet i tunna skivor på snedden och servera med rucolaolja.
    8. Rucolaolja: Mixa rucola med vitlöksklyftorna och oljan. Smaka av med salt och peppar. Blanda i lite rivet citronskal.
    9. Lycka till! Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben