Fläskfilé med salami och soltorkade tomater

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ursprungligen kommer receptet från Arla, men det har modifierats något.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, 500-600 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 150 g lättsalami i tunna skivor
  • 10-12 st marinerade, soltorkade tomater
  • 2 dl lättgrädde eller lätt crème fraiche
  • 1 msk sambal oelek
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Skär djupa skåror i köttet, lägg en vikt salamiskiva och en bit tomat i varje skåra. Lägg sedan köttet i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde/crème fraiche och sambal oelek och häll det över köttet i formen.
    2. Stek i mitten av ugnen ca 20 min.
    3. Servera med pasta eller potatismos.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben