Fläskfilé med sesam och sojabönor

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

god och lättsam fredagsmat.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 3 msk hoisinsås
  • 2 msk teriyakisås
  • 3 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1/2 purjolök
  • 1 burk sojabönor kokta , 410 g
  • nudlar
  • Instruktioner

    Putsa och skär fläskfilén i strimlor. Skala vitlök och morötter, hacka vitlöken och skiva morötterna i sneda skivor Stek köttet i rapsolja och sesamolja. Lägg i vitlök, morötter och ingefära låt det fräsa med i några minuter. Tillsätt hoisinsås, teriyakisås, vatten och hönsbuljongtärning. Låt grytan koka sakta ca 10 minuter. Ansa och skölj purjolöken, strimla den i sneda skivor. Skölj sojabönorna och låt dem rinna av. Lägg ned purjolöken i grytan tillsammans med sojabönor, fortsätt att koka sakta ca 5 minuter. Servera grytan med nudlar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben